Salut Stefanie

SALUT JUNO

Such fun project: birth announcement card babygirl Juno.
During our first meeting we came up with the idea of printing on poppy (growing) paper. 
It took me a while until I found the kind of poppy growing paper that was perfect.
We immediately fell in love with this variant: beautiful thick, matte paper that works excellent with stamping ink. 
The poppy was the central theme of the card, and I enjoyed it enormously to include the poppy in her name. At the back the poppy has blossomed. 
Quite some organisation: the stamping (which the mother did herself in advance) and when baby Juno was born the printing (which I did) at the stamped cards. 
But when everything comes together, it's perfect!

[NL] 
Een bijzonder project was het geboortekaartje voor babygirl Juno
Ik ontmoette de ouders op Seinfestijn waarbij de moeder enthousiast werd van de voorbeelden die ze daar zag. 
Na onze eerste ontmoeting kwam het idee naar voren om de kaart op klaproos bloeipapier te printen. En zo startte ik een zoektocht naar bloeipapier dat écht mooi is. 
Meestal is het papier dun, wat gelig en zelfs wat glanzend, maar mijn zoektocht werd beloond.
We vielen meteen voor deze variant: mooi, wit, dik mat papier mét klaprooszaad en niet onbelangrijk: het kon geprint worden. 
De werking van de stempelinkt op dit papier is poederachtig-prachtig! 
De klaproos werd het uitgangspunt van het kaartje en het leek mij leuk om de klaproos in haar naam te verwerken. Dat werd de voorkant van het kaartje en op de achterzijde komt de klaproos geopend terug. Behoorlijk wat stempelwerk en organisatie: stempels voorafgaand aan de geboorte snijden, moeder alle kaarten stempelen, kaarten gestempeld weer terug (grappig detail: ik kreeg ze bij het daaropvolgende Seinfestijn gestempeld terug) en toen was het afwachten! Toen Junoeenmaal geboren was printte ik de achterzijde van de kaarten en konden de kaarten daarna in de wereld worden verspreid. 
Maar iedereen helemaal happy en daar doe ik het voor! :>)

PS
Bloeipapier stop je nat (niet al te diep) in de aarde en geef je de daarop volgende periode regelmatig wat water. Met als resultaat dat er gezellige klaprozen in je tuintje of balkon bloeien! No comments:

Post a Comment